Hoe kan technologie in de zorg bijdragen aan een inclusieve samenleving? Die vraag stond centraal tijdens het Matchmaking event op 28 september 2017. Vilans en UtrechtInc brachten zorgorganisaties en startups met innovatieve technologieën samen. Closure ging met verschillende zorgorganisaties in gesprek, met positieve resultaten op het gebied van samenwerking.

technologie in de zorg
Klik hier om je door de video te laten inspireren.

‘Zorgorganisaties zouden meer met startups samen moeten werken’, vertelt Lotte Cornelisse van Vilans. ‘Producten worden beter als zorgorganisaties bij de ontwikkeling betrokken zijn.’ Door te experimenteren met technologie ontdek je snel of het wel of niet past bij jouw zorgvraag. Daar sluit deze bijeenkomst op aan.

Tijdens het event pitchten startups hun product of prototype, en zorgorganisaties hun uitdaging met betrekking tot inclusieve samenleving. Op die manier horen zorgmedewerkers welke mogelijkheden er zijn, en krijgen startups inzicht in de uitdagingen en behoeften van zorgorganisaties. Matchmakers Vilans en UtrechtInc koppelden zorg en technologie aan elkaar.

Categorieën: Media