Facebook profiel verwijderen na overlijden

Closure regelt alle opzeggingen en contractovernames voor u na een overlijden.

Van telefoonabonnement en verzekering tot aan social media.

Slider

Facebook profiel verwijderen na overlijden

Wilt u het Facebook profiel verwijderen na overlijden van uw dierbare? In dit stappenplan vindt u hoe het werkt: Neem contact op met Facebook, geef de benodigde gegevens door voor het verwijderen van een account na overlijden en wacht vervolgens tot u een reactie krijgt. Hieronder lichten wij verder toe hoe het werkt.

 

Centraal Meldpunt Overlijden

Wist u dat alle bedrijven dezelfde informatie bij u uitvragen? Goede doelen, telefoonleveranciers, energiepartijen, banken en zelfs social media. Bij Closure hoeft u daarom maar één keer uw gegevens door te geven. Wij informeren voor u alle bedrijven.

Slider

Facebook profiel verwijderen na overlijden of omzetten naar Herdenkingspagina

Naast het verwijderen van het profiel kunt u ook de keuze maken het profiel de herdenkingsstatus te geven. Dit houd in dat in het profiel de zin "Ter nagedachtenis van" wordt weergegeven naast de naam van de overleden persoon en dat deze persoon niet meer voorbij komt in overzichten, zoals verjaardagsherinneringen en mensen die je misschien kent.

Foto's en berichten blijven zichtbaar, maar het account zelf kan alleen nog beheerd worden als de eigenaar van te voren al een contactpersoon voor accounts met herdenkingsstatus had ingesteld.

 

Facebook profiel verwijderen na overlijden: Contact met Facebook

Facebook heeft een online formulier op de website staan waarmee u het overlijden kunt doorgeven. Het is niet mogelijk om telefonisch of via de mail contact op te nemen met Facebook.

Hoe kunt u hen bereiken?

- Account opzeggen: link
- Herdenkingsstatus aanvragen: link
- Closure: link

 

Facebook profiel verwijderen na overlijden: Benodigde gegevens

- Accountnaam van de overleden persoon
- Webadres van de account van de overleden persoon
- E-mailadres van de overleden persoon
- De overlijdensakte
- Uw gegevens als contact persoon

 

Facebook profiel verwijderen na overlijden: Reactietijd van Facebook

Facebook geeft op zijn site geen reactietijd aan voor het reageren op een aanvraag voor het verwijderen van het account, of het aanvragen van de herdenkingsstatus. U kunt er ook voor kiezen om de opzegging via Closure te doen, dan ontvangt u de bevestiging van Facebook en de andere bedrijven in één overzicht.

Ook andere abonnementen beëindigen

Abonnementen beëindigen bij bedrijven duurt lang. Het is vaak een zoektocht naar de juiste opzegprocedure en de contactgegevens. Kan dat niet eenvoudiger?

Nuon abonnement opzeggen na overlijden
Facebook abonnement opzeggen na overlijden
ANWB abonnement opzeggen na overlijden
ING rekening opzeggen na overlijden
Air Miles abonnement opzeggen na overlijden
AEGON verzekering opzeggen na overlijden
Varagids abonnement opzeggen na overlijden
KPN
OV chipkaart abonnement opzeggen na overlijden

Bij Closure kunt u alle abonnementen, contracten en accounts op één centrale plek beëindigen of overzetten op een andere naam. Van telefoonabonnementen, bankzaken, verzekeringen, sportclubs, social media tot aan veel andere zaken.

Slider