Closure regelt alle opzeggingen en contractovernames na een overlijden.

Van telefoonabonnement en verzekering tot aan social media.

Facebook verwijderen na overlijden

Wilt u het account bij Facebook verwijderen na overlijden van uw dierbare? In dit stappenplan vindt u hoe het werkt: Neem contact op met Facebook, geef de benodigde gegevens door voor het verwijderen van een account na overlijden en wacht vervolgens tot u een reactie krijgt. Hieronder lichten wij verder toe hoe het werkt.

 

Account bij Facebook verwijderen na overlijden of omzetten naar Herdenkingspagina

Naast het verwijderen van het account kunt u ook de keuze maken het account de herdenkingsstatus te geven. Dit houd in dat in het profiel de zin "Ter nagedachtenis van" wordt weergegeven naast de naam van de overleden persoon en dat deze persoon niet meer voorbij komt in overzichten, zoals verjaardagsherinneringen en mensen die je misschien kent.

Foto's en berichten blijven zichtbaar, maar het account zelf kan alleen nog beheerd worden als de eigenaar van te voren al een contactpersoon voor accounts met herdenkingsstatus had ingesteld.

Account bij Facebook verwijderen na overlijden: Contact met Facebook
Facebook heeft een online formulier op de website staan waarmee u het overlijden kunt doorgeven. Het is niet mogelijk om telefonisch of via de mail contact op te nemen met Facebook.

Hoe kunt u hen bereiken?

- Account opzeggen: link
- Herdenkingsstatus aanvragen: link

 

Account bij Facebook verwijderen na overlijden: Benodigde gegevens

- Accountnaam van de overleden persoon
- Webadres van de account van de overleden persoon
- E-mailadres van de overleden persoon
- De overlijdensakte
- Uw gegevens als contact persoon

 

Account bij Facebook verwijderen na overlijden: Reactietijd van Facebook

Facebook geeft op zijn site geen reactietijd aan voor het reageren op een aanvraag voor het verwijderen van het account, of het aanvragen van de herdenkingsstatus.

 

Ook andere abonnementen beëindigen

Abonnementen beëindigen bij bedrijven duurt lang. Het is vaak een zoektocht naar de juiste opzegprocedure en de contactgegevens. Kan dat niet eenvoudiger?

Bij Closure kun je alle abonnementen, contracten en accounts op één centrale plek beëindigen of overzetten op een andere naam. Van telefoonabonnementen, bankzaken, verzekeringen, sportclubs, social media tot aan veel andere zaken.

Bekijk de lijst met organisaties
Winnaar van de Philips Innovation Award, finalist Sprout Startup van het Jaar en spreker bij TEDx.
Closure heeft voor het melden van het overlijden bij financiële dienstverleners een licentie van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Closure B.V. / Stationsplein 45 - Ruimte B1.180 / 3013AM Rotterdam / KVK: 70792828
© Closure 2020. Alle rechten gereserveerd.