Post doorsturen na overlijden

Waarom moet ik post doorsturen na overlijden van een dierbare?

Post doorsturen na overlijden

Na een overlijden wordt er belangrijke post naar het adres van uw dierbare gestuurd. Om er zeker van te zijn dat u niets over het hoofd ziet, kunt u er voor kiezen om de post door te sturen naar een ander adres. Een andere reden is dat er regelmatig identiteitsfraude plaatsvindt doordat criminelen post onderscheppen in een leegstaand huis. Door de post door te sturen na een overlijden zorgt u ervoor dat de post niet ophoopt in het huis, waardoor u de kans op deze criminele praktijken kunt verminderen.

Hoe laat ik post doorsturen na overlijden?

Met de Nabestaandenservice van PostNL kunt u post geadresseerd aan de overledene laten doorsturen naar een ander adres. Bovendien wordt het adres van de overledene gratis opgenomen in het Nationaal Overledenen Register. Dit zorgt ervoor dat er geen geadresseerd reclamedrukwerk meer wordt verstuurd naar de overleden persoon.

Wij kunnen de Nabestaandenservice van PostNL voor u aanvragen. Er zijn echter wel kosten aan de service van PostNL verbonden. Deze zullen wij één op één aan u doorbelasten.

Kosten:
– 1 maand: €6,95
– 3 maanden: €18,95
– 6 maanden: €36,95

Let op: PostNL niet de enige postbezorger van Nederland is. Dit betekent dat u niet alle post gegarandeerd kunt doorsturen na het overlijden. Andere postbezorgers bieden vaak ook een nabestaandenservice aan. Om deze service niet overal af te nemen kan het handig zijn met de nieuwe bewoners van het adres van uw dierbare af te spreken de post door te sturen. Op die manier weet u zeker dat u niets mist.

Wat moet ik nog meer regelen na een overlijden?

Na een overlijden komen er naast verdriet ook veel administratieve zaken op uw pad. In de maanden na een overlijden komt u in de post allerlei zaken tegen die afgerond moeten worden. Closure helpt u bij het afronden van alle abonnementen, contracten en accounts, zoals telecom, gas-water-licht, tijdschriften en social media. Zo houdt u meer tijd over voor zaken die op dit moment belangrijker zijn.

 

Bij Closure informeert u op één centrale plek alle bedrijven over het overlijden

Checklist

Selecteer welke diensten u wilt beëindigen of over wilt nemen en per wanneer.

Registreren

Maak een account aan om de voortgang te bekijken en extra diensten toe te voegen.

Gegevens

Vul de gegevens van de overledene in. U heeft geen wachtwoorden of ID-nummers nodig.

Of lees hier meer over hoe het werkt