#Impactstories

Hoe Closure T-Mobile volledig ontzorgt in het overlijdensproces.
bas jansen t-mobile closure samenwerking
De missie van T-Mobile.
4.4+ miljoen klanten
Een van de grootste telecomproviders in Nederland

Als één van de grootste telecomproviders van Nederland, vervult T-Mobile een belangrijke rol in onze samenleving. Hierdoor voelt T-Mobile zich verantwoordelijk voor de mensen en de wereld om hen heen. Een van de initiatieven om mensen zo goed mogelijk te helpen, is de T-Mobile Nabestaandendesk. Deze nabestaandendesk is een aantal jaar geleden tot stand gekomen om nabestaanden zo goed en zo snel mogelijk te ontzorgen. T-Mobile wilt nabestaanden met zo’n gevoelig onderwerp namelijk niet onnodig laten wachten of ook maar iets verkeerd doen.

Achtergrond

Één van de mensen binnen T-Mobile die hier een belangrijke rol in speelt, is Bas Jansen. Bas werkt al bijna 14 jaar bij T-Mobile en is vanuit zijn functie Lead Contact Center Den Haag verantwoordelijk voor de aansturing van de operationele teams die ondersteuning bieden aan klanten van T-Mobile. Bas gelooft sterk in de kracht van connectiviteit en doet er alles aan om mensen met elkaar te verbinden. Vanuit het Contact Center in Den Haag worden de vragen van klanten zo goed mogelijk beantwoord door verschillende focusgroepen, waaronder de nabestaandendesk. Er is heel bewust gekozen voor een team van professionals, zodat de nabestaanden zo goed mogelijk kunnen worden bijgestaan bij hun vragen.

Ondanks de professionals binnen de nabestaandendesk van T-Mobile, is er alsnog gekozen voor een samenwerking met Closure. Het voornaamste doel van T-Mobile om met Closure is gaan samenwerken, is om de klant nóg verder te ontzorgen. Wanneer het erop aankomt, vindt T-Mobile het cruciaal dat je er optimaal bent voor klanten én dus ook voor de nabestaanden van klanten. Of het nu gaat om een omzetting naar prepaid, een contractovername of het opzeggen van een account: het is als provider altijd belangrijk om er voor je klanten te zijn.

De samenwerking

Sinds de samenwerking met Closure is de kwaliteit van de nabestaandendesk van T-Mobile toegenomen: de documenten zijn in één keer compleet en de inhoud is goed leesbaar. Hierdoor is het voor T-Mobile niet nodig om meerdere contactmomenten aan te gaan met de nabestaanden, maar hebben ze aan één contactmoment genoeg om alles te kunnen regelen. De nabestaanden van T-Mobile geven de klantvriendelijkheid van T-Mobile sinds de samenwerking met Closure een 9. Deze tevredenheid bij nabestaanden over de service van T-Mobile was precies de reden dat T-Mobile deze samenwerking is aangegaan. Zowel Closure als T-Mobile kijken dan ook uit naar wat de toekomst nog meer zal brengen.

"We zien dat we betere kwaliteit krijgen aangeleverd nu de melding via Closure loopt […] We hoeven niet terug naar de nabestaande om te vragen of ze nóg een keer die ID-kaart willen sturen, of betere scan willen maken van de overlijdensakte."
Bas Jansen
Manager Operations bij T-Mobile
"Het grootste gedeelte van de klanten kiest ervoor om de overlijdensmelding via Closure te doen."
Bas Jansen
Manager Operations bij T-Mobile
Closure B.V. / Stationsplein 45 - Ruimte A7.209 / 3013AM Rotterdam KVK: 70792828 © Closure 2023. Alle rechten voorbehouden.

Closure heeft voor het melden van het overlijden bij financiële dienstverleners een licentie van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).