Alle abonnementen in één keer opgezegd

Van telefoonabonnement en verzekering tot social media

Slider

In de spotlight: Graciëlla van Hamersveld van Closure

Interview - 12 oktober 2018

Bron: nieuws.nl

 

Graciëlla van Hamersveld en Chantal van der Velde zijn samen op het idee gekomen om in de uitvaartbranche een fascinerende onderneming te starten. Closure biedt een service aan voor nabestaanden waar alle abonnementen, contracten en accounts kunnen worden stopgezet in 4 gemakkelijke stappen, op één centrale plek.  Op nieuws.nl vertellen zij hoe ze op het idee van Closure zijn gekomen.

"We krijgen er allemaal mee te maken: een dierbare die overlijdt. We staan er vaak niet bij stil, maar wat doe je met alle abonnementen, gas-, water- en licht aansluitingen en het Facebook account van bijvoorbeeld je broer of oma die overlijdt? Voor veel nabestaanden is het opzeggen hiervan een tijdrovende klus. Kan dat niet handiger?", dachten Graciëlla van Hamersveld en Chantal van der Velde. "Soms krijg je een verjaardag bericht op Facebook van iemand die al jaren dood is." Wat vervelend is.

Er overlijden elke dag circa 400 mensen. Bedrijven komen elke dag in aanmerking met tientallen nabestaanden die abonnementen willen afsluiten voor een dierbare. Uiteraard kost dit extreem veel tijd en tijd kost geld. "Als er iemand overlijdt, worden instanties in de publieke sector zoals bijvoorbeeld de Belastingdienst, automatisch geïnformeerd. In de private sector is dit echter niet het geval."

"Het ene bedrijf moet je de overlijdensakte mailen, het andere bedrijf moet je eerst bellen, weer een ander bedrijf vraagt je een webformulier in te vullen. Het contacteren van al deze bedrijven kan soms weken duren en telkens moet je als nabestaande je verhaal weer doen", aldus Graciëlla van Hamersveld.

Centraal Meldpunt Overlijden

Wist u dat alle bedrijven dezelfde informatie bij u uitvragen? Goede doelen, telefoonleveranciers, energiepartijen, banken en zelfs social media. Bij Closure hoeft u daarom maar één keer uw gegevens door te geven. Wij informeren voor u alle bedrijven.

Slider

Elke dag met nabestaanden te maken

Graciëlla en Chantal Closure zijn een jaar geleden gestart met Closure, een platform waar nabestaanden met één formulier de contractuele nalatenschap van iemand in de private sector beëindigd. “We hebben allebei meteen onze baan stopgezet en zijn er vol voor gegaan. Na een paar maanden hadden we onze eerste partner Ardanta binnen. Veel bedrijven hebben interesse in wat wij doen omdat zij ook elke dag met nabestaanden te maken hebben.”

Een overlijden is natuurlijk zeer emotioneel, laat staan dat je als nabestaande ook nog eens deze administratieve rompslomp bovenop krijgt. “We horen veel mensen zeggen: oh, dat valt wel mee, die paar abonnementen, dat doen we wel even. In de praktijk valt dit echter tegen. Closure wil nabestaanden ontzorgen. “Het invullen van het formulier hoeft maar tien minuten te duren en vervolgens regelen wij alles, kosteloos.”